27
Ιαν.
09

Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Κακλαμάνη

Την ιστορία με τα κομμένα δέντρα στο παρκάκι μεταξύ των οδών Κύπρου & Πατησίων στην Κυψέλη θα την έχετε ακούσει σίγουρα. Τη μάχη που δίνουν οι κάτοικοι – και όχι μόνο – της περιοχής για τη διάσωση του λίγου έστω πρασίνου της περιοχής, κι αυτό θα το έχετε ακούσει/διαβάσει.

Υπάρχει λοιπόν και ένα online petition, το οποίο καλό θα ήταν να υπογράψουμε όλοι μας, για τη διπλή «ανάπλαση» του Βοτανικού…

αντιγράφω από τον Άνεμο:

Με ανοιχτή επιστολή κάτοικοι της Αθήνας ζητούν από τον δήμαρχο να τους εξαιρέσει από τους υπολογισμούς του για …ένα εκατομμύριο οργισμένους κατοίκους που θα αντιδράσουν στη ματαίωση της «διπλής ανάπλασης».

Υπογράψε την έκκληση που βρίσκετε εδώ και διαδώστε την όσο μπορείτε.

Δημοσιεύτηκε στο blog των Contrabbando

Η επιστολή:


Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Δήμαρχε

«Θα υπάρξει η αντίδραση του δήμου της Αθήνας. Και θα είναι αντίδραση που πρέπει να γίνει όχι σαν δήμος, αλλά σαν πόλη και σαν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της πόλης» (Ν. Κακλαμάνης, 14/01/09).

Κύριε Δήμαρχε, ζητούμε να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο των οργισμένων συμπολιτών μας. Οι δηλώσεις σας ενείχαν οργή αναντίστοιχη προς τον ευγενή σας σκοπό να αναπλάσετε τμήματα αυτής της πόλης και μας γέμισαν ανησυχία. Επιλέγουμε συνειδητά λοιπόν να αναμένουμε με ενδιαφέρον και σεβασμό την απόφαση της Δικαιοσύνης και δηλώνουμε βαθύτατα προσβεβλημένοι από το αρνητικό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τους δικαστές του ΣτΕ και τους πολίτες που προσέφυγαν στο δικαστήριο, κλίμα στο οποίο δυστυχώς πρωτοστατείτε. Γνωρίζουμε βέβαια πως έτσι κλείνει για εμάς η λεωφόρος της αιώνιας υστεροφημίας και τα ονόματά μας θα απουσιάζουν από τις δύο στήλες που θα κατασκευάσετε αφού, φευ, δεν επιθυμούμε να μας κατατάξετε ούτε στους ευεργέτες ούτε στους πολεμίους του έργου. Προτιμούμε να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη η οποία υπερβαίνει αυτούς τους χονδροειδείς διαχωρισμούς.
Αδυνατούμε κ. Δήμαρχε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν να αποκαλείτε «περιοδεύοντα θίασο που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού» πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, άσκησαν δηλαδή ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Αγανακτούμε με την έντεχνη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό το δικαίωμα ως αντιτιθέμενο στην ιερή αγανάκτηση του «πράσινου λαού» από όλους εκείνους που επιδιώκουν την απόκτηση λαϊκού ερείσματος δια της δοκιμασμένης μεθόδου της οικειοποίησης οπαδικών αισθημάτων. Σας θυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι το ΣτΕ είναι το θεσμικό αντίβαρο στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ο πρωτοποριακός ρόλος του για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ενοχλήσει όσους συνειδητά υπονομεύουν θεμελιώδεις εγγυήσεις της δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της πλειοψηφίας. Σημειώνουμε με απογοήτευση πως πίσω από την επιλεκτική επίκληση της πλειοψηφίας κρύβονται το τελευταίο διάστημα φοβισμένοι πολιτικοί μας και επιφανείς δημοσιογραφικές γραφίδες. Μεταξύ τους και ορισμένοι που ειρωνικά αναφέρονται στους κορμοράνους του Βοτανικού. Αγνοούμε αν υπάρχουν όντως κορμοράνοι στον Βοτανικό, υποθέτουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι, αν κρίνουμε από την ποσότητα των δακρύων που χύθηκαν για τις καθυστερήσεις της ανάπλασης. Δυστυχώς δεν έχει επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία για το γεγονός ότι η αναγόρευση του ζητήματος αυτού σε κεντρικό άξονα της διαχείρισης του Δήμου απορροφά πολλή ενέργεια που θα έπρεπε να διατίθεται για την επίλυση άλλων, λιγότερο φαντασμαγορικών προβλημάτων.
Κατόπιν αυτών θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να κάνετε τους αριθμητικούς σας υπολογισμούς χωρίς εμάς και να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα υπεράνω αριθμών, είτε μετρά κανείς τις ψήφους των δημοτών είτε τα προσδοκώμενα κέρδη όσων επενδύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της διπλής ανάπλασης.

Τα μέλη Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη:
Δημήτρης Χριστόπουλος, πανεπιστημιακός, Νίκος Αλιβιζάτος, πανεπιστημιακός, Χρύσα Χατζή, δικηγόρος, Γιάννης Ιωαννίδης, δικηγόρος, Κωστής Παπαϊωάννου, φιλόλογος- εκπαιδευτικός, Μιχάλης Τσαπόγας, δικηγόρος, Κώστας Τσιτσελίκης, πανεπιστημιακός, Μίλτος Παύλου, κοινωνικός επιστήμονας, Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος, Δάφνη Βουδούρη, πανεπιστημιακός, Γιάννης Κωνσταντίνου, δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου δικηγόρος.


Advertisements

23 Responses to “Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Κακλαμάνη”


 1. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 12:11

  Την έριξα κι ανακουφίστηκα!!!

  Καλημερούδια

 2. 2 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 16:20

  Αντε γαμήσου μαλάκα και εσύ…
  Ότι αποτέλεσμα και να βγάλει η μαλακία σου, όλοι ξέρουμε οτι πάνω απο 131 δεν πρόκειται να είναι…
  Αλλα τι κάθομαι και μιλάω, άλλο ένα παπαγαλάκι είσαι και εσύ που λές ότι σου λένε

 3. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 16:27

  @Παύλο, και καλά έκανες! 🙂 Φιλιά και καλημέρα.

  @Τρελός, εγώ είμαι ο μαλάκας;

 4. 4 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 16:49

  απευθύνομαι σε αυτούς που το κατασκεύασαν κατασκεύασαν και σε αυτούς που το προωθούν…

 5. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 16:54

  @Τρελός, σ’ αυτούς που το προωθούν είμαι κι εγώ, οπότε νομίζω πως πήρα την απάντησή μου.

 6. 6 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 16:55

  χαίρομε που καταλαβαινόμαστε…

 7. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 17:23

  xaxa λένε από τρελό κι από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια.. τι γίνεται όταν διαφωνούν;:):)
  δε πίνω κι όλας.. να πω.. ο τρελός είδε το μεθισμένο και σκιάχτηκε..:):)
  καλησπερούδια μαράκι.. μα όλα γίνονται για το χρήμα.. ας το καταργήσουμε να δούμε τι θα γίνει..:):)

 8. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 17:32

  δες και στο δικό μου
  Ο Δήμαρχος μας έχει φετίχ με τα νεκρά δέντρα…

  http://efhbos.wordpress.com/2009/01/27/patision_trees/

  τώρα πάω να την ρίξω

 9. 9 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 17:39

  η αιτιολογία που έγινε καραμέλα… τα πάντα γίνονται για το χρήμα..Λογική που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε…Σίγουρα έχουν απαξιώσει τα πάντα αλλά δεν είναι πάντα έτσι, ας σταματήσουμε να γινόμαστε γραφικοί και μίζεροι…Δεν θα μας βοηθήσει καθόλου αυτό…
  Με το υπόγειο πάρκιν θα εξυπηρετηθούμε όλοι που έχουμε πρόβλημα και βάζαμε τα αυτοκίνητα στο γκαζόν του δήθεν πάρκου…
  Μην είσαστε ισοπεδωτικοί …
  Θα φυτευτούν 150 απο τα 44 δένδρα που είχε το πάρκο…
  Υπομονή και καλοπιστία για καλύτερα αποτελέσματα…

 10. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 17:52

  @Koulpa, 😛 Φιλιά πολλά! 🙂

  @Έφηβε, το είδα! 🙂 άντε να υπογράψεις κι εσύ. Φιλιά!

  @Τρελός, το κείμενο δεν αναφέρεται ούτε στα 44 δέντρα που κόπηκαν (το οποιο απαγορεύεται ρητά αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα) ούτε για τα 150 που θα φυτευθούν.

 11. 11 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 18:09

  στον Ελαιώνα μήπως αναφέρεσαι???
  Έχεις πρόβλημα με την ανάπτυξή της ξεχασμένης από τους πάντες περιοχής ???
  Μάλλον δεν γνωρίζεις οτι είναι εστία μόλυνσης ο Ελαιώνας και προφανώς δεν σε έχει βγάλει ποτέ ο δρόμος να δεις περί τίνος πρόκειται …
  Έλεος πια …

 12. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 18:11

  @Τρελός, πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις πως σ’ αυτή τη ζωή δεν υπάρχει ΜΟΝΟ μία άποψη αλλά πολλές; Δικαίωμά σου να πιστεύεις αυτό που θέλεις αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ και όλοι μας.

 13. 13 τρελος
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 18:21

  ωραία τα λες, αλλά στον αγώνα σου να πείσεις και άλλους με τις απόψεις σου θα με βρεις απέναντί σου!!!

 14. Ιανουαρίου 27, 2009 στο 18:23

  @Τρελός, αν είναι να σε βρω μπροστά μου με διάλογο, με μεγάλη μου χαρά. Αν όμως σε βρω μπροστά μου με βρισιές όπως το πρώτο σχόλιό σου, λυπάμαι, δεν θα μπω καν στη διαδικασία.

 15. 15 Καναλιώτης
  Ιανουαρίου 27, 2009 στο 18:58

  @τρελος Προφανώς καταλαβαίνεις οτι τα πράγματα στον κόσμο που ζούμε γίνονται με κάποιον τρόπο. Δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του χάρην της ανάπτυξης.

  Γιατί αν εγώ θεωρώ οτι αν γκρεμίσω το σπίτι σου και μεγαλώσω τον δρόμο σε εκείνο το σημείο τότε απελευθερώνεται η περιοχή και πλέον δεν θα έχουμε μποτιλιάρισμα στην Πατησίων. Έρχομαι λοιπόν ένα βράδυ που δεν είσαι εκεί και το γκρεμίζω. Αυτός είναι ο τρόπος Κακλαμάνη.

  Ο άλλος είναι οτι το κουβεντιάζουμε και πάμε με το σύνταγμα το νόμο και το κοινό καλό.

 16. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 00:19

  Wish me luck for my presentation tomorrow… 😦

 17. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 02:36

  Ο τρελός καλό θα ήταν να έγραφε σε πιο κατανοητά ελληνικά, μπας και καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει να πει.

  Εδώ το θέμα δεν είναι μόνο τα δέντρα, είναι η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός σε θεσμικά όργανα που υπηρετούν τον πολίτη, όπως το ΣτΕ. Δεν έχει δικαίωμα ο κάθε δήμαρχος (που επίσης εκπροσωπεί ένα θεσμό και όχι την αφεντομουτσουνάρα του) να μιλά με τέτοια απαξίωση για την δικαστική εξουσία ούτε για τους πολίτες που διαφωνούν μαζί του.
  Επίσης, δεν έχει δικαίωμα να παραβαίνει τις αποφάσεις της δασικής υπηρεσίας, όπως στην περίπτωση του πάλρκου στην Κυψέλη. Δήμος και Νομαρχία αγνόησαν την απόφαση της δασικής υπηρεσίας. Αν εσύ αγόρι μου παραβείς το νόμο, κανονικά δικάζεσαι και καταδικάζεσαι. Δε θεωρείς λογικό να ισχύει το ίδιο και για τον Κακλαμάνη;

  ΑΠό κει και πέρα, ανάπτυξη δνε σημαίνει ξηλώνω δέντρα για να τιγκάρω την πόλη στο μπετόν. Χωρίς αυτοκίνητο μπορείς να ζήσεις, χωρίς οξυγόνο μάλλον όχι.Για το πάρκο στην Κυψέλη, υπάρχουν άλλες προτάσεις για να γίνει πάρκινγκ στην περιοχή χωρίς να διαλυθεί το πάρκο. Αλλά φαίνεται αυτές οι προτάσεις δνε βολεύουν τον εργολάβο / κολλητό του δημάρχου.

  Ο Ελαιώνας τώρα είναι στα χάλια του, επειδή επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον παράτησαν και δνε φρόντισαν να τιμωρήσουν όσους του άλλαξαν τα φώτα. Η λύση για τον Ελαιώνα είναι να αναδημιουργηθεί ο χώρος πρασίνου, να γίνουν έργα ήπιας ανάπτυξης, παιδικές χαρές ίσως τέτοια πράγματα. όχι άλλο ένα τερατώδες mall, όχι άλλο μπετόν. Και να μπει και κανένα χέρι στους βιομήχανους που τον μολύνουν.

  Αν δεν το ξέρετε, έχει και αρχαία στον Ελαιώνα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουμε τους κολλητούς μας επιχειρηματίες.

  Και εν πάση περιπτώσει, άμα δε γουστάρεις μην υπογράψεις, πρόβλημά σου. Αν η πλειοψηφία θέλει mall, ας γίνει mall. Αν η πλειοψηφία θέλει δέντρα, θα τηρηθεί αυτό; Μάλλον όχι, αφού η άποψη του δημάρχου και των επιχειρηματιών βαρύνει πιο πολύ.
  Αυτό το έκτρωμα πάντως, δημοκρατία δεν το λες.

 18. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 03:17

  Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια που γίνεται από το Δήμαρχο Αθηναίων για την υποστήριξη του Εμπορικού του Βωβού. Ο Κακλαμάνης δεν σέβεται ΤΙΠΟΤΕ : ούτε το περιβάλλον, ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο εκκρεμεί η υπόθεση.
  Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνει ΟΥΤΕ εμπορικό κέντρο ΟΥΤΕ γήπεδο.
  Η έστω εάν γίνει γήπεδο, να γίνει σε όση ακριβώς έκταση θα παραχωρηθεί για πράσινο στη Λεωφόρο. Ούτε σπιθαμή παραπάνω !!!!

 19. 19 fegia
  Ιανουαρίου 28, 2009 στο 10:12

  Μαρία καλημέρα.
  Ακούω, λίγο καθυστερημένα, την εκπομπή σου…
  Υπέροχη!
  Και η θεματολογία και οι μουσικές επιλογές και πάνω απ’ όλα η φωνή σου…ατμοσφαιρική, στο πνεύμα της μαγείας σινε/μουσικής.
  Μπράβο Μαρία.

  Κάθε πότε θα βγαίνεις στον αέρα;

  Φιλάκια και εις ανώτερα!
  (Εμπρός ΑΗΤΕ..) :)))

 20. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 10:34

  @Καναλιώτης, μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! 🙂 Καλημέρα

  @Doremi, break a leg, καλό μου! Να μας πεις νέα μετά 🙂 Φιλιά και καλημέρα.

  @Krot, μ’ αρέσεις πολύ! 🙂 Έτσι, να καταλαβαινόμαστε δηλαδή. Φιλιά και καλημέρα.

  @Βασίλη Παπαδημητρίου, μα δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα με τη δημιουργία του γηπέδου, αρκεί φυσικά η όποια απόφαση να σέβεται τους νόμους και το περιβάλλον! Καλημέρα και καλώς μας ήρθες. 🙂

  @Fegia, σ’ ευχαριστώ πολύ!!! 😀 Κάθε εβδομάδα θα προσπαθώ να κάνω και από 1 εκπομπή. Θα σας ενημερώνω πότε θα μετααδίδεται από το radiobubble.gr. Άσε που μπορείτε να την κατεβάζετε κιόλας και να την ακούτε όποτε θέλετε 🙂 Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Φιλιά και καλημέρα.
  (…ΔΙΚΕΦΑΛΕ!).

 21. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 18:04

  ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΙΟ 10ΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!! ΤΗΧΧΧ!

 22. Ιανουαρίου 28, 2009 στο 22:33

  @Doremi, συγχαρητήρια!!!! 😀 Μπράβο, καλό μου, πάντα επιτυχίες! Φιλιά πολλά και σ’ ευχαριστώ για τα ευχάριστα νέα 😀


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: